duminică, 4 septembrie 2011

Avortul si psihicul femeilor

Un nou studiu aparut demonstreaza ca femeile care avorteaza au un risc dublu de a suferi de boli mintale, fata de cele care nu au avut avorturi vreodata. Astfel se pare ca a aparut un nou amendament care le obliga pe femeile ce doresc sa avorteze sa mearga mai intai la un consilier psihologic.
Studiul a fost efectuat de cercetatoarea americana Priscilla Coleman si publicat in Jurnalul Britanic de Psihiatrie. S-a bazat pe analiza a 22 de proiecte separate ce analizau la randul lor experientele unui numar de 877.000 femei dintre care 163.831 suferisera un avort. Rezultatele au evidentiat faptul ca avortul este asociat cu o crestere moderata a riscului de aparitie a tulburarilor psihice. Practic, 81% dintre femeile ce au avortat au avut un risc mai mare pentru probleme psihice, iar 10% dintre ele au avut aceste probleme direct datorita intreruperii sarcinii.
Studiul a sugerat ca avortul este asociat cu un risc cu 34% mai mare de a suferi de anxietate si cu 37% mai mare de a suferi de depresie. De asemenea, a fost descoperit un risc cu 110% mai mare de a abuza de alcool, cu 220% mai mare de a abuza de canabis si un risc cu 155% mai crescut de tentativa de suicid.
Profesorul Coleman a declarat ca cercetarea sa a fost realizata pentru a evidentia faptul ca avortul trebuie si el luat in considerare, printre alti factori de risc care pot creste probabilitatea aparitiei unor probleme de sanatate mentala.Ea a subliniat faptul ca acest risc asociat cu avortul trebuie facut cunoscut femeilor, in cadrul consilierii anterioare intreruperii de sarcina.


www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu