Intr-o singura zi, o inima normala se contracta de aproximativ 100 000 de ori la o rata de 60-100 pe minut. Atunci cand depaseste 100 de batai pe minut apare tahicardia (implicit sub 60 apare bradicardia).
- legate de inima: la cei cu batai neregulate ale inimii sau cu aritmii (schimbari ale ritmului batailor inimii); in general palpitatiile si bataile neregulate nu sunt periculoase; cateodata insa intreruperea ritmului normal poate fi o problema serioasa; palpitatiile pot aparea si la cei cu probleme valvulare (valvele ajuta la miscarea sangelui prin inima, sunt doua, mitrala si tricuspida).
- nelegate de inima: anumite medicamente, suplimente naturiste si droguri pot stimula inima sa bata mai repede; printre acestea sunt inhalatoarele pentru astm (spray), decongestionantele; cofeina produce si ea palpitatii, alaturi de tutun; alte cauze - febra, graviditatea, menopauza, efortul fizic.

Cum puteti preveni palpitatiile?
- evitati cofeina, alcoolul, tutunul.
- informati-va medicul despre medicamentele si suplimentele naturiste pe care le luati.
- tineti o evidenta a palpitatiilor, notati momentul cand a aparut si ce faceati in acel moment, pentru a da informatiile medicului.
Inca anumite lucruri de retinut!
- palpitatiile pot aparea fara o boala cardiaca sau ca rezultat al aritmiei.
- nodulul sinoatrial este pacemakerul inimii.
- ritmurile lente ale inimii se numesc bradicardii, cele rapide, tahicardii.
- frecventa medie a batailor = 60/minut.
- unii pacienti cu aritmii pot sa nu aiba nici un simptom, in schimb altii au palpitatii, ameteli, lipsa de aer, dureri in piept.
- aritmiile sunt cauzate de boli ale muschiului inimii, valvelor, sistemului de conducere electrica sau arterelor inimii (coronare).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu