marți, 29 martie 2011

Cauzele cearcanelor

Pentru unii dintre noi cearcanele vin si trec. Apar dupa o noapte de nesomn sau dupa o zi obositoare de munca si dispar dupa ce ne odihnim suficient. Insa unele persoane le au permanent. Chiar daca oboseala este de vina in aproximativ 90 % din cazuri mai exista o serie de cauze.
- ereditatea - da! cearcanele se pot mosteni in familie; astfel nu exista nici probleme cu somnul nici vreo boala cronica; pielea mostenita de la parinti este mai transparenta iar zona din jurul ochilor este mai intunecata.
- somnul insuficient si oboseala - care pot schimba nuanta tenului, facandu-l mai palid.
- imbatranirea - pielea din jurul ochilor se subtiaza o data cu varsta iar vasele mici de sange de acolo se vad mai bine.- alergiile - produc iritatii oculare si mancarimi si frecandu-te la ochi pielea devine mai intunecata.
- eczemele - tot prin iritatia si inflamarea ochilor.
- expunerea la soare - poate stimula productia excesiva de melanina.
- alimentatia inadecvata - regimul alimentar sarac in nutrientii necesari organismului precum Fe, acid folic, vit B12, vit K.
- raceala si sinuzita - cresc presiunea vasculara si duc la paloarea tegumentului.
- boli endocrine - hipertiroidia, gusa pot cauza cearcane din cauza disfunctiilor hormonale.
- medicamentele - vasodilatatoare.
- alti factori - fumatul, alcoolul, stresul, anemia, sarcina, deshidratarea, afectiuni renale.
Cearcanele pot exista insa si la copii,, de obicei sunt cearcenele ereditare de care v-am zis dar aparitia lor poate fi favorizata si de raceala, congestie nazala, sinuzita etc.

www.medlive.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu